DÜZCE'DE İLK VE TEK ÇOCUK ERGOTERAPİ ÜNİTESİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Düzce’de ve bölgede tek olan Çocuk Ergoterapi ünitesi açıldı. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Ergoterapi ünitesi, İl Sağlık Müdürümüz Op.Dr. İbrahim ÖZCAN'nın katılımıyla açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Düzce İl Sağlık Müdürümüz Op.Dr.İbrahim ÖZCAN'nın yanı sıra Başkan ve başkan yardımcıları, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Bülent GÜLERKAYA, Ergoterapist Güleser GÜNEY Sağlık yöneticileri,çalışanlar ve basın mensupları katılmıştır.

- Ergoterapinin amacı bireyleri hayata kazandırmak, yaşam kalitesini arttırmak ve bağımlılık düzeyini minumuma indirmektir. Bunları yaparken asıl amaçları minimum olanaklarla o kişi için çok büyük bir yaşam kalitesi kazandırmaktır.
Bölgede tek olan çocuk ergoterapi ünitesinde, başta gelişimsel koordinasyon bozukluğu ,otizm, gelişim geriliği,bilişsel ve duygusal becerilerinde gerilik,günlük yaşama,okul ve çevreye uyum sağlamakta güçlük çeken 0-10 yaş arası çocuklarımız ünitemizde bulunan standardize değerlendirmelerle desteklenecektir.Değerlendirme sonrasında Aile-terapist ve çocuk iş birliği içerisinde ortak müdahale hedefleri belirlenecektir. Bu hedefler çerçevesinde çocuklarımızın okul,ev ve toplumsal hayata uyumunu artıracak günlük yaşam becerilerini geliştirecek fonksiyonel beceriler ünite çalışmalarımızla desteklenecektir.

Ünitemizde çocuklarda görsel,işitsel,proprioceptive (Vücudun içinden gelen uyaranları duyan) vestibüler sistem (denge ve baş dönmesi çevreyi algılama) ve taktil başta olmak üzere 7 temel duyu sistemini uyandırabilecek,akademik becerileri destekleyen,dikkat,hafıza,oryantasyon gibi bilişsel becerileri geliştirici çok çeşitli tarapi materyalleri mevcuttur.

Açılan merkezle ilgili değerlendirmelerde bulunan Düzce İl Sağlık Müdürü Op.Dr.İbrahim ÖZCAN “Bugün burada Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde yakın bölgede olmayan ergoterapi ihtiyacı olan bireyler ile 0-10 yaş arasında çocuklar ki bunlar bizim geleceğimiz terapiye ihtiyacı olanlar için çocuk psikiyatrileri, çocuk nörologları tarafından topluma kazandırılması, ailenin bilinçlendirilmesi açısından yeni bir ünitenin açılışını yapıyoruz. İnşallah buraya ihtiyaç olmaz ama bu toplumun gerçeği ve bu tip çocuklarımız var. Böyle bir terapi merkezi Düzce’de de bölgede de ilk. Bunun için hastane bir hazırlık yaptı. Ergoterapi uzmanımız aramıza yeni katıldı. Biz de buraya topluma kazandırılması gereken çocuklarımızı bekliyoruz. Diğer illerden de bekliyoruz.”dedi.