Hastanemiz Afet ve Acil Durum Planları (HAP) kapsamında 2019 yılı Masa başı ve icra (uygulama) tatbikatı Op.Dr. Hamid ÖZMEN başkanlığında gerçekleştirildi.

Hastanemiz Afet ve Acil Durum Planları (HAP) kapsamında 2019 yılı Masa başı ve icra (uygulama) tatbikatı Op.Dr. Hamid ÖZMEN başkanlığında, Hastanemiz yöneticileri, Hastane Afet Yönetimi Ekiplerinin katılımı, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı(Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi) ve düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkili personelleri gözetiminde başarılı bir şekilde icra edilmiştir.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi 2019 Yılı HAP Tatbikatı kapsamında hazırlanan senaryo gereği, iki deprem meydana gelmesi öngörülmüştür. Bu öngörü kapsamında ilk depremde hasar almayan binada yangın meydana gelmiştir.Hastanenin  yangın söndürme ekipleri yangını kontrol altına alamaması nedeni ile itfaiye çağırdı. Düzce itfaiyesine bağlı ekipler yangına müdahale ederek dumandan etkilenen personeli afet triyaj alanına getirdi.

Senaryo gereği, öngörülen ikinci depremin gerçekleşmesi nedeni ile hastanemiz acil serviste oluşan çökme ile HAP Başkanı (Başhekim) tarafından “SARI KOD” tam tahliye kararı verildi. Tatbikat gereği açılan Afet Triyaj alanında hastanedeki yaralılar ve dışarıdan gelen hastalar taşınarak gerekli müdahaleler yapıldı.

Katılımlarından dolayı tüm katılımcı ve gözlemcilere hastane yönetimi olarak teşekkür ederiz.