AFETLERE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA HASTANEMİZ ZİYARET EDİLDİ

Afetlerde oluşabilecek zararları engellemenin yolu, yaşadığımız binaların afetlere dayanıklı olmasından geçiyor. Türkiye’de afet bilincinin yerleşmesi ve afetlere hazırlık kültürünün yaygınlaşması amacıyla AFAD tarafından yürütülen Afetlere Hazırlık Yılı Projesi, altıncı ayında ‘Bina Güvenliği’ konusu ele alındı.
İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali KARTAL ve Sağlık Yöneticilerimizin katılımıyla Afetlere Hazırlık Yılı Projesi altıncı ayında ‘‘Bina Güvenliği’’ kapsamında; Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ziyaret edildi.
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından organize edilen ziyarette "Bina Güvenliği" konusunda hastane başhekimliği tarafından bilgilendirmelerde bulunulmuş ve yapılan çalışmalar yerinde görülmüştür.
İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ; vatandaşlarımızın, binalarının yapı güvenliği ile ilgili olası risklerini incelemeleri ve sadece güvenliğinden emin oldukları binalarda oturmaları gerektiğini, ayrıca yapısal olmayan risklerin de değerlendirilmesi, yaşam alanlarında yapılacak düzenlemeler ile can ve mal kayıpların en aza indireceğini belirtti.
Afet olduğunda binanın sağlam olması; büyüklüğü, manzarası ve konumu gibi ikincil özelliklerden çok daha hayati olduğunu, bu nedenle, kamu binaları, ev ve işyerlerinin hem yapı güvenliğini hem de bir afet durumunda içerisinde oluşabilecek risklerin incelenmesinin önemli olduğunu belirtti.