"Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimlerimiz" Devam Ediyor
15 Mart 2023

Hastanemizin toplantı salonunda Yenidoğan Yoğun Bakım, Süt Çocuğu ve Çocuk Servisi, Doğumhane ve Nisaiye Servisinde çalışan Ebe/Hemşire grubu personellerimize yönelik Yenidoğan Canlandırma ‘‘Neonatal Resüsütasyon’’ (NRP) eğitimi düzenlendi.
İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin YILMAZ anne ve bebek sağlığının korunması ve geliştirilmesi açısından sağlık hizmeti sunucularının temel görevleri arasında öncelikle tüm gebeliklerin erken dönemde tespit edilmesi ve devamında doğum sonrasını da kapsayacak şekilde kaliteli bir bakım hizmeti sunulması olduğunu belirterek bu konuda sağlık personelinin niteliğinin artırılması amacıyla eğitimin düzenlendiğini belirtti.

9.jpg

Doğum olayının fizyolojik bir hadise olduğunu belirten Dr. YILMAZ her zaman için bu sürecin yolunda gitmeyebileceğini, ortaya çıkabilecek bu durumlarda dakikalar içerisinde ve doğru bir yaklaşımla müdahale edilmesi gerektiğini ve burada da doğuma yardımcı olan sağlık personelinin maharetinin ön plana çıktığını belirtti.
Eğitim sonrası eğitime katılan personellerimize katılım belgeleri eğitimcimiz Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abdullah AKÇİL tarafından takdim edildi.
Yenidoğan Canlandırma (NRP) eğitimlerine hastanemizce devam edilecektir.

8.jpg